Trouwringen kiezen, hoe begin je daaraan?

Tijdens het plannen van een bruiloft zijn er allerlei zaken die je moet regelen: de locatie, bruidskleed/kostuum, catering, uitnodigingen, enz. En natuurlijk mag je de trouwringen niet vergeten. 

Het kiezen van een stijlvolle ring is makkelijker gezegd dan gedaan. Want er zijn letterlijk honderden ontwerpen verkrijgbaar.

Maar geen paniek; hieronder vind je 10 tips om deze knoop door te hakken.

10 tips voor het kiezen van trouwringen

  1. Start jouw zoektocht tijdig. De kans is groot dat je niet op een-twee-drie de perfecte trouwring vindt. Daarom is het een goed idee om enkele maande voor jullie trouwdatum reeds enkele juweliers te bezoeken.
  2. Laat je inspireren. De zoektocht wordt veel eenvoudiger wanneer je al een idee hebt welk type ring je wil. Doe dus op voorhand wat inspiratie op. Blader door trouwmagazines, kijk eens op Pinterest, enz.
  3. Kies een materiaal. Goud is en blijft een geliefd materiaal voor trouwringen. Tegenwoordig zijn er naast de gele kleur ook andere varianten als wit en rosé goud. Wil je iets goedkoper? Kies dan een zilveren trouwring.
  4. Stel een budget op. Er is een grote variatie aan prijzen. Laat je niet meeslepen en stel op voorhand een budget op dat je wil spenderen. Maak dit duidelijk aan de verkoper, dan zal hij/zij ervoor zorgen dat alles binnen het kostenplaatje past.
  5. Ringmaat opmeten. Een trouwring kopen doe je niet online. Je gaat veel beter naar een juwelier. Waarom? Omdat daar je ringmaat wordt opgenomen. Op deze manier ben je zeker van een comfortabele pasvorm.
  6. Mix of match? Vroeger kochten verloofde koppeltjes ringen die bij elkaar passen. Tegenwoordig zien we meer persoonlijke keuzes. De bruid en bruidegom kiezen een ontwerp dat bij hun eigen persoonlijkheid past.
  7. Certificaten. Goudsmeden zullen altijd een certificaat afleveren over de gebruikte materialen. Zo ben je zeker dat alles aan de kwaliteitsnormen voldoet.
  8. Oud goud. Heb je nog gouden sieraden liggen van familieleden? Laat dan van dit oud goud een nieuwe trouwring maken. Op deze manier krijgt het ontwerp een stukje geschiedenis mee. 
  9. Vergeet trends. Op het vlak van trouwkleding zijn er elk jaar wel een aantal trends. Dat geldt ook voor trouwringen. Wij raden aan om die niet te volgen. Anders loop je het risico dat jouw ring er na 10 jaar oubollig uitziet.
  10. Kies eventueel voor maatwerk. Heb je geen mooi design gevonden? Geen paniek. Je kan nog steeds opteren voor maatwerk. De goudsmid maakt dan een trouwring op basis van jouw wensen. Dat is iets duurder, maar je bent wel zeker van een uniek, persoonlijk ontwerp.