De vijf mooiste stranden aan de Middellandse zee

Een weekje weg

Als je in de gelegenheid bent om een weekje op vakantie te gaan en je wilt echt even in een andere omgeving zijn, zonder uren in het vliegtuig te zitten, dan zijn de landen rondom de Middellandse zee een aanrader. De kans op zon is ook in het slechtste geval een stuk groter dan in ons wisselvallige klimaat.

De Cote d’ Azur

De Franse Cote d’Azur is goed bereikbaar per vliegtuig, maar ook per auto. Ideaal dus voor een weekje weg in Europa! Bij aankomst bevindt u zich in een andere wereld: palmbomen, sjieke gebouwen en mooie stranden. In Nice bevindt zich een mooi vliegveld vlakbij het strand. De bekende Promenades des Angles loopt door de gehele stad en naast deze drukke weg is een lang zandstrand gelegen. De mooie wandelpromenade biedt een uitstekende gelegenheid om heerlijk te flaneren, maar ook om te joggen of gewoon op een bankje te zitten en te genieten van een weekje weg in Europa.
De mondaine badplaats Cannes, eveneens aan de Cote d’Azur, kent u wellicht van het bekende jaarlijkse filmfestival. Naast beroemdheden vindt u hier ook luxueuze maar ook meer betaalbare plekjes aan een mooi strand en bovendien kunt u zich hier vergapen aan de grootste jachten die u ooit hebt gezien. Geniet van het rondlopen door de mooie haven en verbaas u over alle luxe hier. Boten met een landingsplek voor een helicopter zijn hier geen uitzondering.

De Franse Cote d’Azur

Monaco

In het nabij gelegen Monaco vindt u ook mooie stranden, met bovendien alle bezienswaardigheden van het kleine staatje Monaco binnen handbereik. Denk aan het circuit van de bekende Grand Prix die hier jaarlijks gehouden wordt. Bezoek het paleis met zijn prachtige tuinen. Wat is er leuker dan het strandleven daar te combineren met het bekijken van alle glorie van Monaco?

stranden monaco

De Costa Brava

Een stukje zuidelijker, over de grens met Spanje, vindt u de Coasta Brava, waar prachtige stranden te vinden, vol luxe, maar ook afgelegen strandjes waar de drukte ver te zoeken is.

Veel meer dan 5 mooiste stranden

De werkelijkheid overtreft de titel boven dit artikel: die vijf mooiste stranden van de Middellandse zee zijn er in werkelijkheid veel meer dan 5. Stap in uw auto of pak het vliegtuig en ga zelf de 5 mooiste stranden aan de Middellandse zee zoeken!