De roadtrip essentials op een rijtje!

Een roadtrip met je vriend/vriendin of vriendengroep is een leuke manier om erop uit te gaan. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar ook hoe meer zielen hoe meer benodigdheden! Er zijn veel handige gadgets of oplossingen die jouw roadtrip net een stukje makkelijker maken. 

Veiligheid voorop

Voordat het feest kan beginnen, is het verstandig om de auto een keer goed na te lopen. Je wil natuuurlijk geen ongelukken of pech onderweg. Ook is het verstandig om stil te staan bij het feit of je een karretje achter de auto wil spannen om extra spullen mee te nemen. Een trekhaak monteren is dan wel zo handig! Realiseer je ook dat je voor sommige aanhangers een extra rijbewijs moet hebben. Een goed begin is het halve werk. 

Eerste klas roadtrip

Als chauffeur en als meerijder kun je jezelf voorzien van fijne gadgets die je omtoveren in een piloot en passagier. Voor de bestuurder kan er bijvoorbeeld een scherm op het dashboard geplaatst worden welke is gekoppeld aan je telefoon. Dat maakt het in de gaten houden van de route een stuk makkelijker. Voor de mensen achterin bestaan er tafeltjes die je vast kunt maken aan de stoelen ervoor. Hier kun je je drinken en eten in kwijt. In sommige tafels zit zelfs een connectie met een tv scherm. Deze kun je films laten afspelen via USB of via bluetooth. Ultiem relaxen dus. 

Van alle gemakken voorzien

Tijdens een roadtrip wil je natuurlijke mooie dingen beleven en zoveel mogelijk genieten. Je wil er dan niet doorgereis voelen, maar juist fris en fruitig en klaar avontuur. Je kunt jouw roadtrip extra bijzonder maken door je auto te voorzien van Instagram waardige verbeteringen. Er bestaan tenten die je aan je dakkoffer kunt bevestigen. Wanneer je deze uitklapt om even ergens te rusten onderweg, kun je gezellig met elkaar eten of relaxen. Er bestaan zelfs watertanks die je kunt bevestigen voor een snelle douche als het warm is. 

Op alles voorbereid

In het geval dat er toch iets mis mocht gaan, is het verstandig om een EHBO kit en reserveband bij je te hebben. Ook de gevarendriehoek, veiligheidshesjes en reservelamp mogen niet ontbreken. Test voor je op vakantie gaat goed of je auto er net zo klaar voor is als jij. Zijn je remblokken vervangen? Doet de airco het? Hebben de banden genoeg spanning én (misschien wel het belangrijkste voor jou) heb je genoeg benzine?