De mooiste natuurgebieden van Nederland

Nederland is een klein land. En omdat Nederland veel natuurgebieden heeft is de natuur altijd dichtbij. Veel natuurgebieden zijn toegankelijk voor de recreatie, anders zijn er wel uitkijktorens nabij het natuurgebied met informatieborden. Fietsen en een boswandeling in Nederland is mogelijk, maar ook het bevaren van een natuurgebied

Mooiste natuurgebieden in Nederland

Zelf zijn we ontzettend voorstander van grote natuurgebieden. Het liefst de Oostvaardersplassen met ecoducten verbinden met De Hoge Veluwe en dan zo door Duitsland in. De dieren kunnen dan trekken; belangrijk voor de wolf en een kudde met grazers. De mensen hoeven dan nauwelijks in te grijpen in de vorm van bejagen en bijvoederen; de vrije natuur kan dan zijn gang gaan. De tegenhanger van grote natuurgebieden is Natura 2000, dat zijn kleine stukjes natuur onderverdeeld in compartimenten, maar dat is nog te jong om te bepalen of dat wat zal worden. Het voordeel van Natura 2000 is dat iedereen natuur in zijn of haar buurt heeft omdat het heel veel gebiedjes zijn. Voor andere aantrekkelijke natuurgebieden zou je eigenlijk ens goed de moeite moeten nemen om te bekijken welke opties er allemaal nog meer zijn. Doe hiervoor bijvoorbeeld online inspiratie op. 

Onze wateren

Bij natuur denken veel mensen aan een boswandeling in Nederland, maar dat is beperkt gedacht. Enkele van de mooiste natuurgebieden in Nederland zijn zeer goed te bevaren. Zo is de Oosterschelde een uniek natuurmonument evenals de Waddenzee. Het is een aanrader om daar eens een rondvaart over te maken. En als je daar dan toch bent; daarna nog een fietstocht over de zeedijken en je zal versteld staan hoe je van de zilte zeelucht opknapt.

Steeds meer natuur

Al met al komt er steeds meer natuur in Nederland. Er is wel kritiek op de biodiversiteit van de natuur. Maar op het gebied van oppervlakte gaat het zeer goed met de natuur in Nederland. We kunnen iedereen aanraden om eens een natuurgebied te bezoeken. Over het algemeen hoef je geen hele bioloog te zijn om te weten wat je ziet. Anders zijn er wel gidsen en rondleidingen naast de vele informatie die ter plaatse op borden te zien is.