De 5 beste landen voor een duikvakantie

De oceaan heeft de mensheid vanaf het begin der tijden geïntrigeerd. De blauwe diepte lijkt zo dichtbij, maar is tegelijkertijd zo onbereikbaar gebleven. Water bedekt meer dan 70 procent onze planeet en is op sommige plekken dieper dan de Mount Everest hoog is. De oceaan geeft niet alleen leven aan ontelbare plant- en diersoorten, maar we weten ondanks al onze nieuwe technologieën minder over haar bodem dan over het oppervlakte van de maan. Overal ter wereld zijn ongelooflijke plekken te ontdekken onder het wateroppervlak, net buiten bereik van onze zuurstofafhankelijke longen. Door de ontwikkeling van duikuitrusting kan iedereen met een duikbrevet zich onderdompelen in deze volledig andere wereld en deze unieke verloren plekken bezoeken. In de volgende 5 landen kan je het best terecht voor de mooiste reizen naar plekken waar je kan duiken:

5: Honduras

De Islas de la Bahía (Baai-Eilanden) van Honduras is een eilandengroep in de Caraïbische Zee. De plek staat bekend als de goedkoopste plek ter wereld om een duikbrevet te halen (je bent vaak minder dan 300 Euro kwijt aan een week duiklessen, inclusief accommodatie en voedsel) en is dus ideaal voor beginners. Voor ervaren duikers is er echter ook meer dan genoeg te doen, want vlakbij de kust zijn tal van onderwatergrotten en -kloven te verkennen.

4: Egypte

Egypte heeft naast haar woestijn en wereldberoemde piramides ook toegang tot twee verschillende zeeën en is daarmee zonder twijfel één van de mooiste reizen op een plek waar je ook kan duiken. Egypte is het veiligste land om in de Rode Zee te gaan duiken. Hier bruist het van het leven en zijn bovendien vele spectaculaire schipwrakken en grotten te bezoeken.

3: Palau

Net als Egypte heeft Palau een grote diversiteit aan wrakken en spelonken om naar te duiken. Daarnaast ondersteunen haar uitgebreide koralen een spectaculaire hoeveelheid aan grote zeedieren en andere macrofauna. Hierdoor is elke duik volledig anders en scoort Palau in elke categorie erg hoog.

2: Hawaii, VS

De geïsoleerde eilandengroep van Hawaii wordt gezien als de beste duikplek van de Stille Oceaan. Direct aan de kust de bieden vulkanische grotten en exotische koralen bescherming aan geweldige flora en fauna. De plek is daarom erg geschikt voor beginnende duikers die veel willen zien. Dit is wel een plek voor de getrainde durfal. Menig blog voor mannen heeft hier over geschreven en geeft aan dat er extreem aan toe kan gaan.

1: Mexico

Mexico, verkozen tot beste duikland van de wereld door de lezers van Scuba Diving magazine, biedt niet alleen ontelbare mooie duikplekken in de warme wateren van de golf van Mexico, de Caraïben en de Stille Oceaan, maar heeft ook kristalheldere meren en rivieren die erg populair zijn bij onderwaterfotograven. In Mexico zijn niet alleen de mooiste onderwatergrotten ter wereld te vinden, maar ook qua grote dieren kunnen duikers hun geluk niet op. Mexico’s diversiteit op land is ook in het water te vinden, wat het land een plek maakt waar een duiker nooit verveeld hoeft te raken.