Beerpong spelregels

Ken jij het al, het Beerpong spel? Het is een drinkspel dat door Amerikaanse studenten is uitgevonden. Het is een combinatie van pingpong en bier. Dit spel kent zijn succes al in Europa en dus ook bij ons. Maar wat heb je nodig, wat zijn de Beerpong spelregels en hoe speel je het? Wij zochten voor jou alvast de officiele Beerpong spelregels.

De benodigdheden

Volgens de beerpong regels heb je vooreerst een beerpong-tafel ( of bijvoorbeeld een pingpong-tafel) en een pingpong-bal nodig. Er bestaan zelfs opblaasbare beerpong tafels voor in het zwembad! Het spel wordt met twee teams gespeeld. Elk team krijgt 6 of 10 drinkbekers. Deze worden half tot driekwart gevuld met bier.

Hoe wordt het gespeeld?

Er zijn diverse varianten op de beerpong regels. In Amerika heeft zowat elke regio zijn eigen Beerpong spelregels. Wij geven jou hier de officiële Beerpong spelregels. Volgens de officiele Beerpong regels bestaat elk team uit een of meerdere personen. De bekers worden in driehoeksvorm aan elke kant van de tafel geplaatst: 3-2-1 voor 6 bekers, 4-3-2-1 voor 10 bekers. Het is de bedoeling dat de pingpongbal in de bekers van de tegenstrever terechtkomen. Dit mag door de bal rechtstreeks te gooien of via een stuiter in de beker te krijgen. Volgens de officiele Beerpong regels wordt de beker waarin een bal terechtkomt, door dat team uitgedronken. Het team dat als eerste al zijn bekers uitgedronken heeft, verliest. Nog steeds volgens de officiele Beerpong spelregels moet het verliezende team alle nog volle bekers van de tegenstrever ook uitdrinken.

Bijkomende straf

De officiele Beerpong spelregels spreken ook van een ‘straf’ voor de verliezers. Dit is een opdracht die het team moet uitvoeren. Bedenk daarbij een originele, grappige straf zodat het spel leuk blijft. De officiele Beerpong spelregels staan erop dat het spel prettig blijft voor alle deelnemers.

Een paar tips als je Beerpong speelt

Uiteraard kun je zelf nog wat varianten in het spel brengen. Maar in de officiële Beerpong spelregels wordt aangeraden om het spel voor iedereen leuk te houden. Varianten die toegepast worden zijn bijvoorbeeld: de ballen mogen ook ‘uitgespuugd’ worden naar de beker van de tegenstrever. Of je kun het bier door sterke drank vervangen. Dit wordt echter niet opgenomen in de officiele Beerpong spelregels. Wie het spel écht wil spelen, houdt het bij grappig en leuk. Want daarvoor is dit spel ook bedacht!